Bonte D-pony ruin

Sinds: 01/02/2022
€2.750

Eigenaar: Lima Minne
Captcha

Na 7 mooie jaren ben ik stilaan wegens aanhoudend tijdsgebrek op zoek naar een nieuwe eigenaar voor mijn pony.

Hij is een 15-jarige ruin (wordt 16 in feb) met een schofthoogte van 1.48m.

(Bijna) dagelijks buiten kunnen en een (kleine) kudde zijn absolute musts voor hem. Momenteel staat hij voornamelijk op stal met deken aangezien weidegang niet mogelijk is door gladde kleigrond, staat half-lente tot herfst wel bijna 24/7 buiten in kudde tenzij bij onweer.

Hij is altijd Engels bereden zonder hoefijzers, zweep of sporen, wel met een bit.

Indien ermee gewerkt wordt heeft hij nood aan een ervaren ruiter met begrip en geduld, overtuiging en wat doorzettingsvermogen die hem rust kan brengen, want hij kan soms angstig of onverwacht reageren, in ruil krijg je een vrolijke pony die goud waard is en jou zeker aan het lachen maakt!

Verder is hij in omgang met zowel mensen als andere paarden zeer sociaal, hij houdt van knuffelen, borstelen en geeft makkelijk zijn voetjes, loopt netjes aan halster …

Hij heeft geen stalgebreken, mag eventueel ook door dierenarts gekeurd worden via (mogelijke) nieuwe eigenaar; wel heeft hij een lichte vorm van Horner-syndroom, waardoor hij een lui oogje heeft een een zweetplek in zijn nek (vermoedelijk erger door stress van lang op stal te staan tesamen met wintervacht, hij heeft dit niet in de zomer), dit heeft verder geen grote effecten op hem en hij heeft hier geen behandeling voor nodig.

Een fijn huisje met lieve mensen is het belangrijkste! Geen maneges of handelaren, hij is ook reeds officieel uitgesloten voor de slacht.

Plaatsing zou kunnen vanaf half februari en zijn materiaal kan mee overgekocht worden.

Regio West-Vlaanderen, bij voorkeur contact opnemen via mail

Bonte D-pony ruin

Deel:  
Categorie
Pony's
Discipline
Andere
Leeftijd
15
Geslacht
Ruin
Stokmaat (in cm)
148
Vader
/
Vader Moeder
/
Provincie
BE-West-Vlaanderen
Land
België